Kleur verandert afhankelijk van het licht en afhankelijk van in welke richting uw kamer is gesitueerd kunnen kleuren er heel anders uitzien. Om u hierbij te helpen geven we u enkele tips.

Noord

Kamers die op het noorden liggen, zijn het moeilijkst te decoreren, vooral als u probeert licht en ruimte te creëren. In een vrij donkere kamer kan het soms beter zijn om niet met de natuur te vechten, maar in plaats daarvan er in mee te gaan en sterke, donkere kleuren te gebruiken zoals paars (aubergine No.222) en bruin (London Clay No.244) om zo drama en intimiteit te creëren. Als u echter graag lichtere tinten wilt gebruiken in een op het noorden gelegen ruimte, vermijd dan alles met een groene of grijze basis. Kies voor kleuren die op geel gebaseerd zijn zoals Yellow Ground No.218 en romige neutrale kleuren zoals New White No.59 of White Tie No.2002 om zoveel mogelijk licht te laten weerkaatsen.

Brinjal 222 London Clay 244
Geel Ground 218 New White 59 White Tie 2002

Zuid

Op het zuiden gelegen kamers zijn een genot om te decoreren omdat de lichtkwaliteit het mogelijk maakt om zowel warme als koele kleuren te gebruiken. Alle kleuren doen het goed! Voor een licht en luchtig gevoel kunt u het beste een minder kleurig palet gebruiken – bleke tonen voor een lichte en luchtige ruimte. Koude bleekblauwe kleuren zoals Pavilion Blue No.252 en Borrowed Light No.235 creëren een geweldig strandgevoel, terwijl de neutrale kleuren met een rode basis zoals Joa’s White No.226 en Dimity No.2008 een warmer en meer geraffineerd gevoel geven.In kamers die op het zuiden liggen kunt u ook gebruik maken van vrij helder wit op het houtwerk en plafonds om een heldere en frisse uitstraling te creëren.

Paviljoen Blue 252 Borrowed Light 235 Joa’s White 226 dimity 2008

Oost

Het licht in op het oosten gelegen kamers kan een beetje blauw overkomen, daarom raden we u aan om hier met groen of blauw te werken. Om het zo licht mogelijk te maken, maar toch wat warmte te bewaren, adviseren we u de bleekgroene kleur van eende-eieren (probeer Pale Poeder No.204 en Teresa’s Green No.236) twee kleuren die echt tot leven komen in het ochtend zonlicht. Omdat de lichtval zo drastisch verandert gedurende de dag is het aan te bevelen een donkerdere kleur op het houtwerk of de meubels te gebruiken, zoals Chappell Green No.83, zodat de muren nog wat beter afsteken. Wilt u een witte verf gebruiken, kies er dan een met een groene of blauwe basis zoals James White No.2010.

Pale Powder 204 Teresa’s Green 236 Chappell Green 83 James White 2010

West

Witte muren zijn natuurlijke licht reflectoren en doen recht aan alle kleuren meubilair – dit geldt met name in op het westen gelegen kamers waar wit zowel natuurlijk licht als kunstlicht versterkt. Dit staat garant voor een lekker luchtig gevoel (probeer Wimborne White No.239). Zelfs de neutrale grijstinten zoals Slipper Satin No.2004 zorgen voor een gevoel van licht -, hoewel de kleur verandert van ‘s morgens tot’ s avonds – koeler vroeger en warmer later. Maar avond- en middagzon doen het ook zeer goed met rood, dus kunt u ook een zachte roze tint overwegen, zoals Middleton Pink No.245 om zo een warme gloed te creëren zonder verlies van te veel licht.

Wimborne White 239 Slipper Satin 2004 Middleton Pink 245