Kleur kiezen

Als het aankomt op het kiezen van kleur zijn er geen strikte regels, maar wel veel factoren om rekening mee te houden.Er moet rekening worden gehouden met de architectuur, het doel, de vorm en richting van een kamer en vooral het licht, omdat zij zullen bijdragen aan het veranderende uiterlijk van een kleur.

Probeer voor u koopt

Voordat u definitief beslist, raden wij u aan om de uitgekozen kleuren verf uit te testen in de ruimte die moet worden ingericht. Alle 132 kleuren zijn verkrijgbaar in 100 ml monster potten van Estate Emulsion. Breng de verf aan op een stuk papier of karton en plaats deze in de ruimte om te kijken hoe de kleur verandert op verschillende momenten gedurende de dag. Dit is vooral aan te bevelen wanneer u een ruimte verfraait die alleen op een bepaald tijdstip van de dag wordt gebruikt. Als u bijvoorbeeld een eetzaal decoreert die meestal ‘s avonds wordt gebruikt, controleer dan de kleuren in het avondlicht, om er zeker van te zijn dat het door u gewenste effect wordt verkregen.

Handige tips

  • Bedenk van tevoren hoe het licht zich door uw huis beweegt en wat het effect hiervan is op verschillende momenten van de dag. Denk aan de ligging van uw woning en of dit ook van invloed is op uw keuze.
  • Denk na over de kleuren waar u vertrouwd mee bent – kijk naar uw kleding, uw auto, meubels en stoffen en kies voor een kleurenpalet dat u een goed gevoel geeft.
  • Laat u niet verleiden om te veel kleuren te gebruiken op architectonische kenmerken, dit kan juist de aandacht afleiden van wat u probeert te benadrukken.
  • De traditionele benadering van het versieren is om meer kleur op de muren te gebruiken dan op het houtwerk, maar het kan ook zeer decoratief zijn om juist het tegenovergestelde te doen.
  • Monochromatische schema’s zijn bijzonder geschikt voor onregelmatig gevormde kamers, ze helpen om visuele imperfecties glad te strijken.

Om u te helpen kiezen wanneer u door de kleuren in onze online winkel bladert, laten we u vier verschillende kleurenschema’s zien voor elke kleur. Tegelijkertijd kunt u de aanvullende kleurenschema’s zien voor elke behangsoort. U kunt natuurlijk ook één van onze showrooms bezoeken, waar onze speciale kleurenadviseurs voor u klaar staan om u gratis advies te geven over verf, kleuren en afwerkingen.