Milieuvriendelijke producten

Net als steeds meer consumenten, heeft ook Farrow & Ball duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Vandaar dat zij enkel milieuvriendelijke producten produceren. De milieuvriendelijke verf van het Engelse verfmerk bevat weinig vluchtige stoffen (Volatile Organic Compounds, kortweg VOC). De vluchtige stoffen die in verf worden gebruikt, zijn meestal oplosmiddelen zoals terpentine. Deze stoffen verdampen wanneer de verf droogt, waardoor ze in de omgeving terechtkomen. Dit is erg belastend voor het milieu. Vandaar dat Farrow & Ball enkel verf op waterbasis produceert. Watergedragen verf is beter voor het milieu en is bijna geurloos. Wel zo fijn als je binnen gaat schilderen! Bovendien is watergedragen verf ook veilig voor kinderen en dieren in de woning. Hierdoor kun je Farrow & Ball verf overal in en om het huis probleemloos toepassen. 

Milieuvriendelijke producten

Welke verfkleur je ook kiest: Farrow & Ball verf is altijd een bewuste keuze. Zowel de binnen- als buitenverf is in iedere verfkleur en afwerking milieuvriendelijk en veilig toe te passen. Maar Farrow & Ball gaat verder. Ze werken enkel met geaccrediteerde leveranciers voor de beste, groene ingrediënten voor hun Engelse producten en het verpakkingsmateriaal. Ook de energie die ze in hun fabrieken, kantoren en winkels gebruiken, is groen. Ze proberen de hele keten van ingrediënt tot en met productie en distributie zo duurzaam mogelijk in te richten. Dit is iets wat in het DNA van het Engelse verfmerk verweven zit. Ze hechten ongelofelijk veel waarde aan het beschermen van het milieu en handelen hier ook naar. Iet waarvoor ze zijn beloond met de ISO14001: 2004 certificering. Zelf zijn ze echter nog lang niet tevreden. Daarom blijven ze streven naar een groenere keten en een zo klein mogelijk ecologische voetafdruk.

De 3 R’en van Farrow & Ball

Bij Farrow & Ball houdt iedereen zich aan de 3 R’en. Deze staan voor:

  1. Reduce: verminder je energieverbruik en materiaalgebruik
  2. Reuse: gebruik een bepaald materiaal of product vaker dan eens indien mogelijk
  3. Recycle: hergebruik materialen om er nieuwe producten van te maken om materialen en energie te besparen

Hierdoor wordt momenteel 90% van het afval dat Farrow & Ball produceert gerecycled. Denk bijvoorbeeld aan verfblikken, papier en andere verpakkingsmaterialen. Op deze manier produceren ze bijna geen afval en leveren ze een bijdrage aan het verkleinen van de afvalstapel. Helaas zijn er stevige dozen nodig om de Engelse verf veilig te kunnen vervoeren. Om de belasting voor het milieu zoveel mogelijk te beperken is 50% van het verpakkingsmateriaal gemaakt van gerecyclede materialen. Bovendien gebruiken ze FSC® geaccrediteerd papier om hun brochures te drukken. Zo houden ze hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.

Tips om je ecologische voetafdruk te verkleinen

Farrow & Ball is niet alleen zelf groen bezig: ze proberen ook de gebruikers van hun milieuvriendelijke producten aan te sporen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De belangrijkste tip die ze geven is: voorkom dat je teveel verf koopt. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan… Gelukkig heeft Farrow & Ball daar een oplossing voor: de online verf calculator! Met de online verf calculator kun je gemakkelijk zien hoeveel verf je moet bestellen voor je schildersklus. Heb je toch wat verf over? Gebruik deze dan in de garderobekast of kelderkast bijvoorbeeld. Of maak een vriend of familielied blij met wat extra verf. Vergeet ook je lege verfblikken niet te recyclen. Gebruik ze bijvoorbeeld als bloempotten voor op de tuintafel. Je zult zien dat je altijd wel iets kunt doen met je gebruikte producten. Zo kun je ook jouw ecologische voetafdruk verkleinen!

Milieuvriendelijke verf van Farrow & Ball

Het belangrijkste element van de milieuvriendelijke verf van Farrow & Ball is het hoge pigmentgehalte. Farrow & Ball staat immers niet alleen bekend om haar groene handelen, maar vooral om hun pigmentrijke Engelse verf. Met een blik Farrow & Ball verf heb je waar Engels vakmanschap in handen. Dit merk je direct tijdens het aanbrengen van de verf en zie je uiteindelijk wanneer je schilderklus geklaard is. De intense kleurdiepte die de rijke kleurpigmenten realiseren, zorgt voor een extra dimensie aan je leefomgeving. Een slimme keuze voor de milieubewuste én veeleisende consument.